TermoDesign

Str. Privighetorii nr.29, Bl. B 17/2

Multicicloane

1. TIPUL DE TEHNOLOGIE
Colectare uscata

2. IMPURITATI CARE POT FI RETINUTE
In general, particule de praf.

3. LIMITA DE RETINERE
Eficacitatea de retinere este mai mare de 95%.

4. DESCRIEREA ECHIPAMENTULUI SI/ SAU A PROCESULUI
Dupa cum sugereaza denumirea, acestea sunt separatoare de praf constituite din mai multe cicloane, dispuse in in paralel.
Multicicloanele au in componenta un anumit numar, uneori mare, de cicloane cu diametru mic, aranjate in paralel, cu forma si dimensiuni specifice fiecarei aplicatii in parte.

Utilizandu-se cicloane cu diametru mic, eficacitatea lor de separare este mare, deoarece eficacitatea creste cu micsorarea diametrului, cand celelalte conditii raman neschimbate.
Multicicloanele sunt utilizate in situatia in care concentratia de pulberi in aer este ridicata.
Comparativ, in aceleasi conditii de functionare, pretul unui multiciclon este mai mare decat pretul unui ciclon simplu; din acest motiv, plaja de utilizare a multicicloanelor este restrictionata.
Multicicloanele se utilizeaza ca separatoare de praf, acolo unde concentratia nu este prea mare, iar particulele sunt non- abrazive , au o greutate specifica peste valoarea de 300kg/h si au dimensiunile peste 10 microni. Un tip aparte de multicicloane se utilizeaza cu succes la desprafuirea gazelor de ardere de la centralele termice pe combustibil solid.
Avantaje:
– caderea de presiune este mica ( aprox. 80 mmH2O);
-fara costuri de intretinere;
– costuri mici de functionare;
– pret acceptabil al echipamentului.

5. DOMENIUL DE APLICARE
In toate procesele industriale unde concentratia de praf este mare, cum ar fi: industria prelucrarii lemnului, cresterii de animale, mine de extractie etc.

Lasa un comentariu
Alte produse
Cicloane Cicloane
Filtrarea uscata a aerului
1. TIPUL DE TEHNOLOGIE Colectare uscata 2. IMPURITATI CARE POT FI RETINUTE In general, particule de praf. 3. LIMITA DE RETINERE Eficacitatea de retinere…
Multicicloane Multicicloane
Filtrarea uscata a aerului
1. TIPUL DE TEHNOLOGIE Colectare uscata 2. IMPURITATI CARE POT FI RETINUTE In general, particule de praf. 3. LIMITA DE RETINERE Eficacitatea de retinere…
Filtre puls- jet cu saci Filtre puls- jet cu saci
Filtrarea uscata a aerului
1. TIPUL DE TEHNOLOGIE Colectare uscata 2. IMPURITATI CARE POT FI RETINUTE Particule de praf de toate tipurile. 3. LIMITA DE RETINERE Domeniul de retinere…
Filtre puls- jet cu cartuse Filtre puls- jet cu cartuse
Filtrarea uscata a aerului
1.TIPUL DE TEHNOLOGIE Colectare uscata 2. IMPURITATI CARE POT FI RETINUTE Particule de praf de toate tipurile 3. LIMITA DE RETINERE Cu aceasta tehnologie…