TermoDesign

Str. Privighetorii nr.29, Bl. B 17/2

Cicloane

1. TIPUL DE TEHNOLOGIE
Colectare uscata

2. IMPURITATI CARE POT FI RETINUTE
In general, particule de praf.

3. LIMITA DE RETINERE
Eficacitatea de retinere depinde foarte mult de marimea particulelor si de greutatea lor specifica. In mod normal, eficacitatea se situeaza intre 85% si 95%.

4. DESCRIEREA ECHIPAMENTULUI SI/ SAU A PROCESULUI

Aceste cicloane separatoare sunt potrivite pentru particule de praf cu greutatea specifica mai mare de 300 kg/m3 si marime grosiera (mai mari de 10 microni), pentru particule cu greutatea specifica mai mare de 1000- 1500 kg/m3 si mai mari de 50 microni, prezente in aer in concentratie mare.
Eficacitatea de separare a cicloanelor se poate situa intre 85% si 95%. Cand este necesara o eficacitate de separare inalta, cicloanele sunt foarte utile pentru o prefiltrare, inainte de un alt filtru cu eficacitate mai mare.
Cand concentratia de praf in aer este foarte ridicata, este intotdeauna util sa se instaleze un ciclon pentru prefiltrare inainte de un filtru final, pentru obtinerea unei scaderi semnificative a concentratiei de praf, astfel obtinandu-se atat o crestere foarte mare a eficacitatii de separare, cat si o protectie a filtrului final.
In cazurile de transport pneumatic, in care concentratia de particule in fluxul de aer este extrem de ridicata, utilizarea doar a unui ciclon de separare este suficienta pentru a se obtine o eficacitate acceptabila.
Cicloanele ofera avantaje apreciabile, cum ar fi:
– o cadere de presiune scazuta ( 60-70 mm H2O);
– absenta costurilor de intretinere;
– costuri de utilizare foarte scazute;
– cost de instalare scazut.
Cateodata materialul transportat si trimis catre ciclon exercita o actiune abraziva in contact cu peretii instalatiei de transport. In acest caz ciclonul ( ca si coturile din instalatie) reprezinta punctul cel mai afectat de abraziune.
In aceasta situatie se adopta cateva masuri de precautie, cum ar fi:
– carcasa cilindrica a ciclonului este confectionata dintr-un material cu grosime
mai mare ( 4-6 mm);
– in zona curburii de intrare se aplica aceeasi masura.

5. DOMENIUL DE APLICARE
In toate procesele industriale unde se produce o cantitate mare de praf: industria lemnului, cresterea animalelor, transport pneumatic etc.

Lasa un comentariu
Alte produse
Cicloane Cicloane
Filtrarea uscata a aerului
1. TIPUL DE TEHNOLOGIE Colectare uscata 2. IMPURITATI CARE POT FI RETINUTE In general, particule de praf. 3. LIMITA DE RETINERE Eficacitatea de retinere…
Multicicloane Multicicloane
Filtrarea uscata a aerului
1. TIPUL DE TEHNOLOGIE Colectare uscata 2. IMPURITATI CARE POT FI RETINUTE In general, particule de praf. 3. LIMITA DE RETINERE Eficacitatea de retinere…
Filtre puls- jet cu saci Filtre puls- jet cu saci
Filtrarea uscata a aerului
1. TIPUL DE TEHNOLOGIE Colectare uscata 2. IMPURITATI CARE POT FI RETINUTE Particule de praf de toate tipurile. 3. LIMITA DE RETINERE Domeniul de retinere…
Filtre puls- jet cu cartuse Filtre puls- jet cu cartuse
Filtrarea uscata a aerului
1.TIPUL DE TEHNOLOGIE Colectare uscata 2. IMPURITATI CARE POT FI RETINUTE Particule de praf de toate tipurile 3. LIMITA DE RETINERE Cu aceasta tehnologie…