TermoDesign

Str. Privighetorii nr.29, Bl. B 17/2

Filtre puls- jet cu saci

1. TIPUL DE TEHNOLOGIE
Colectare uscata

2. IMPURITATI CARE POT FI RETINUTE
Particule de praf de toate tipurile.

3. LIMITA DE RETINERE
Domeniul de retinere este foarte larg, pentru particule de diferite dimensiuni, de la cele grosiere pana la cele submicronice ( 0,20÷ 0,25 microni), cu o eficacitate de separare care depaseste 97%.

4. DESCRIEREA ECHIPAMENTULUI SI/SAU A PROCESULUI
Acest echipament, este un colector de praf automatizat, proiectat sa functioneze 24 de ore pe zi, cu autoregenerare prin inversarea fluxului de aer.

Se poate utiliza pentru aer continand praf foarte fin, avand o eficacitate la filtrare foarte ridicata, chiar si pentru particule cu dimensiuni sub 1 micron. Cand se utilizeaza materiale speciale, acest tip de colector de praf poate fi utilizat pentru temperaturi de pana la 200ºC ( Ex: cu material filtrant din fibra de sticla).
Constructia este conceputa modular; aceasta il face usor de transportat si de asamblat si, cand se doreste, usor de extins dupa instalare.
Elementele filtrante sunt constituite din colivii metalice de diferite dimensiuni, pe care se monteaza saci din materiale filtrante de diferite tipuri, in concordanta cu tipul aplicatiei.
Montarea elementelor filtrante se poate face rapid, usor si practic, ceea ce determina o scadere a costului de intretinere.
Ciclul de curatare este variabil, depinzand de nevoile specifice pentru fiecare instalatie la care colectorul de praf este conectat.
Dispozitivul de comanda este proiectat pentru a permite atat variatia timpului de autoregenerare cat si a frecventei de initiere a jetului de aer de comprimat. Aceasta flexibilitate determina o regenerare corecta a materialului filtrant, prin dislocarea prafului ce adera pe suprafata filtranta; cu alte cuvinte, este posibil “a calibra” functionarea fiecarui filtru, in functie de nevoile specifice si pentru fiecare instalatie in parte, obtinandu-se in acest fel cea mai ridicata eficacitate de filtrare posibila.
Eficacitatea de filtrare realizata poate sa depaseasca, in majoritatea cazurilor, 99%.
Modul de functionare este urmatorul : aerul plin cu praf intra in camera de filtrare si trece prin sacii filtranti dinspre exterior spre interior. Regenerarea sacilor filtranti se face prin producerea unui jet de aer comprimat (6- 7 bar), declansat de niste electrovalve si avand fluxul invers, adica dinspre interiorul sacilor catre exteriorul acestora. Fiecare electrovalva descarca aer comprimat in cate o linie formata din mai multi saci, colectorul avand mai multe astfel de linii. Fiecare valva este comandata secvential ( 10- 50 sec.), primind semnalul electric de la un tablou de comanda; tabloul de comanda poate fi programat atat in privinta timpului de functionare a jetului, cat si in privinta duratei pauzei dintre jeturi.
Antrenarea fluxului de aer se face cu un ventilator, de regula centrifugal, care trebuie sa asigure o viteza de filtrare de cca 0,03 m/s (viteza de filtrare reprezinta viteza cu care aerul trece prin suprafata filtranta).
In alegerea tipului de filtru cu saci, respectiv a suprafetei filtrante
(numar de saci) si a calitatii materialului filtrant utilizat, se tine seama de tipul de impuritati din aerul antrenat si de temperatura acestuia.
Orientativ, tinand cont atat de aceste elemente, cat si de faptul ca limita caderii de presiune pe filtrul de saci nu trebuie sa depaseasca cca.120 mm H20, se poate determina atat tipul de filtru cu saci care trebuie ales, cat si puterea ventilatorului. Cat despre consumul de aer comprimat, acesta este de aproximativ 0,15 m³/ h / m² de material filtrant.

5. DOMENIUL DE APLICARE
In toate procesele industriale unde praful este prezent : producerea si prelucrarea ceramicii si vopselelor, industria alimentara, industria chimica, a cauciucului, rafinarea zaharului, mine de extractie.

Lasa un comentariu
Alte produse
Cicloane Cicloane
Filtrarea uscata a aerului
1. TIPUL DE TEHNOLOGIE Colectare uscata 2. IMPURITATI CARE POT FI RETINUTE In general, particule de praf. 3. LIMITA DE RETINERE Eficacitatea de retinere…
Multicicloane Multicicloane
Filtrarea uscata a aerului
1. TIPUL DE TEHNOLOGIE Colectare uscata 2. IMPURITATI CARE POT FI RETINUTE In general, particule de praf. 3. LIMITA DE RETINERE Eficacitatea de retinere…
Filtre puls- jet cu saci Filtre puls- jet cu saci
Filtrarea uscata a aerului
1. TIPUL DE TEHNOLOGIE Colectare uscata 2. IMPURITATI CARE POT FI RETINUTE Particule de praf de toate tipurile. 3. LIMITA DE RETINERE Domeniul de retinere…
Filtre puls- jet cu cartuse Filtre puls- jet cu cartuse
Filtrarea uscata a aerului
1.TIPUL DE TEHNOLOGIE Colectare uscata 2. IMPURITATI CARE POT FI RETINUTE Particule de praf de toate tipurile 3. LIMITA DE RETINERE Cu aceasta tehnologie…