P.f.a. Sut Teofil

Str. Principala
Despre companie
Cuptorul de panififica?ie tradi?ional ardelenesc din c?r?mida ro?ie. Mai corect ar fi nem?esc, deoarece tehnica a fost adus? din Germania de sa?ii care s-au stabilit ?n Ardeal. P?n? ?n anii 70?-80? acest tip de cuptor func?iona cu combustibil lemnos, alimentarea cu lemn se f?cea pe u?a pe care se introducea ?i aluatul ?n cuptor, iar focul se f?cea pe toat? vatra, rezult?nd ?n cuptor mult? cenu?? care trebuia m?turat?. Din aceast? cauz? se pierdea mult? caldur? ?i intra mult praf ?n brut?rie. ?n acei ani, un mare specialist ?n panifica?ie, ?UT N. IOAN se numea, a adus multe ?mbun?t??iri acestui tip de cuptor, printre care ?i focarul lateral ?n care se face focul cu combustibil solid (lemn sau carbune) reusindu-se p?strarea cur??eniei ?n brut?rie ?i pe aproximativ 95% din vatr?, cenu?a r?m?n?nd ?n afara suprafe?ei de coacere. Un cuptor de acest tip poate func?iona ?i cu combustibil lichid sau gazos, respectiv cu injector de motorin? sau cu arz?tor de gaz. Cuptorul se construie?te pe o funda?ie de beton armat, din c?ramid? ars? cu dimensiunile de 7x12x24 cm, suprafa?a vetrei fiind de p?n? la 4x3 m, deci 12 m p?tra?i. Nu se construiesc mai mari din cauza dificult??ilor ?n manevrarea p?inilor ?n cuptor, dar daca este nevoie de o produc?ie mai mare, se pot construi dou? vetre suprapuse. Ar rezulta astfel o suprafa?? total? de aproape 24 mp ?i o productivitate de 5000 kg p?ine ?n 24 de ore. Vatra cuptorului este executat? din c?r?mid? ars?, iar la cuptoarele cu combustibil solid, focarul lateral se construie?te din c?r?mid? refractar?.Izola?ia fa?? de p?m?nt se face cu sticl? spart? ?i nisip. Peste arcul ce formeaz? bolta cuptorului se pune un strat consistent de nisip. Zidurile laterale au o grosime de 30-40 cm. Pe l?ng? produc?ia de panifica?ie exist? posibilitatea recuper?rii de c?ldur? pentru ob?inerea de ap? cald? necesar? la producerea aluatului, pentru baia muncitorilor sau pentru o familie. De la acela?i cuptor se poate ob?ine agentul termic pentru ?nc?lzirea unei sere, a casei etc., f?r? a fi afectat? calitatea produc?iei din brut?rie. Dar cel mai mare avantaj al acestui tip de cuptor este produsul obtinut, panifica?ia, deoarece este un produs natural, normal, nefor?at, motiv pentru care consumatorii cer ?n general ca p?inea s? fie coapt? pe vatr? de c?ramid?. Este un cuptor ?n care pe l?ng? p?ine se pot coace cozonaci, pizza, cornuri, pr?jituri, blaturi ?i unde se pot face cele mai gustoase fripturi din orice fel de carne. ?n zona Bistrita-Cluj sunt cuptoare de acest tip care func?ioneaza 35-40 de ani. Produse si servicii: cuptorul de panifificatie traditional ardelenesc din caramida rosie Tipul companiei: Producator Piata de desfacere: Romania Nr angajati: mai putin de 5 Certificate: - Anul infiintarii: -
Lasa un comentariu
Ultimele produse
Cuptor traditional din caramida rosie Cuptor traditional din caramida rosie
Produse
Cuptorul de panifificaÅ£ie tradiÅ£ional ardelenesc din cărămida roÅŸie Mai corect ar fi nemÅ£esc, deoarece tehnica a fost adusă din Germania de saÅŸii…
Date de contact
Str. Principala, , Judetul Arges
75222*****
Statistica
0 aprecieri
1425 vizualizari
0.00 / 0