Dobrogea Grup

Str. Celulozei nr. 1

Faina de grau

Fiind obtinuta din cele mai bune ingrediente, faina de grau de la Dobrogea este numarul 1 in Romania. Este destinata fabricarii produselor de panificatie, dar poate fi potrivita si realizarii altor produse.

Dobrogea Grup produce faina vrac pentru consum industrial si faina ambalata pentru retail. Inca din anul 1994, faina Dobrogea ocupa numarul 1 in Romania. Faina este obtinuta in hale de productie moderne, din cele mai bune ingrediente, respectand standardele de calitate europene. Faina Dobrogea este ambalata in functie de destinatia de utilizare si pe categorii. Astfel, exista faina de baza: faina de grau superioara 000, faina de secara macinis integral, faina de grau macinis integral, faina alba de grau panificatie 650 si faina pentru destinatii de utilizare: faina pentru pizza, faina pentru cozonac 000, faina pentru patiserie 550, faina pentru prajituri 000.

Probabil va intrebati ce reprezinta cifrele ce desemneaza tipul de faina. Faina se imparte in functie de prezenta taratei in continutul macinisului. Cifrele desemneaza continutul maxim al substantelor minerale din faina si al gradului de extractie. Cu cat acesta este mai mare, cu atat faina este mai sanatoasa.

Faina se clasifica astfel: faina de grau dietetica 1750 - faina integrala; faina de grau neagra - 1250, 1300, 1350; faina de secara - 1200; faina de grau semiambalata - 780, 800, 900 si faina de grau alba - 000, 480, 550, 650.

Care este procedeul de obtinere al acestor cifre? Fiecare faina este arsa intr-un laborator in conformitate cu standardele internationale ICC 104/1 si ISO 2171. Rezultatul arderii indica continutul de mineraleal fainii testate.

In Romania si Germania cifrele ce desemneaza cantitatile de minerale se inmultesc cu 1000, pe cand in Franta acestea sunt inmultite cu 100. De aceea fainii de tip 48 vanduta in Franta, ii corespunde faina de tip 480 comercializata in Romania. In Marea Britanie si S.U.A. aceste standarde nu exista, insa producatorii au obligatia de a mentiona continutul proteinic al fainii.

Dobrogea Grup. Partener pentru o alimentatie sanatoasa.

 

 

Lasa un comentariu
Alte produse
Paine Neptun Paine Neptun
Panificatie
Painea Neptun este o paine proaspata, cu coaja crocanta, potrivita pentru o gama larga de alimente: mezeluri, ciorbe, mancaruri gatite, branzeturi, salate,…
Biscuiti 2 Good Biscuiti 2 Good
Biscuiti
Biscuitii 2 Good sunt biscuiti de tip sandwich, cu un continut ridicat de cacao si o crema delicioasa de vanilie. Combinatia perfecta intre gustul de…
Paine Dobrogea Benecol Paine Dobrogea Benecol
Produse functionale
Painea Dobrogea Benecol este o paine ce reduce colesterolul, nou introdusa pe piata din Romania de catre societatea Dobrogea impreuna cu Raisio Finlanda.…
Painea Bongrana Special Painea Bongrana Special
Panificatie
Pentru o viata alimentara echilibrata consumati painea Bongrana Special. O paine gustoasa si hranitoare pentru orice moment al zilei. Painea Bongrana…