Vili Funerar

Tg-Mures, str. 22 Dec 1989 Nr. 57
Despre companie

Firma Vili Funerar a luat fiinţă în data de 08.05.1992, pe atunci sub denumirea de Trans Vilcom Imexa srl, având sediul în Tg-Mureş, str. Tolstoi Nr. 2/A, activând cu doi asociaţi, Pasztor Vilmos şi tatăl acestuia, Pasztor Francisc.

         În perioada de început firma se ocupa în general de transport mărfuri şi persoane în Tg-Mureş, perioadă ce a ţinut câteva luni, după care, într-un mic spaţiu amenajat, construit iniţial pentru garaj, firma şi-a început activitatea de servicii funerare, ce consta din vânzarea de sicrie, respectiv transportarea acestora. Prima marfă achiziţionată a fost un număr de şase sicrie de o calitate mediocră, din lipsă de experienţă în acea vreme. Firma avea o singură angajată, pe nume Kadar Anca Monica, în vârsta de doar 18 ani pe vremea aceea, fără experienţă în domeniu. Soţia administratorului, Pasztor Marta Irma, având experienţă în vânzări, a venit în ajutorul angajatei pentru ca firma să evolueze rapid.

         În anul 1997, Pasztor Francisc a predat partea de acţionar din firmă fiului său Pasztor Vilmos, acesta din urmă rămânând ca unic asociat până în 2007 când, 50% din firmă a fost preluată de soţia acestuia, Pasztor Marta Irma, ea fiind oricum persoana ce a condus firma în toată perioada ei de existenţă.

        În Martie 1995, firma îşi extinde activitatea prin introducerea confecţionării de coroane  din flori naturale şi artificiale şi, având deja patru angajaţi, decide să se axeze strict pe latura serviciilor funerare, lăsând în urmă activităţile de transport marfă sau maxi-taxi.

        În anul 1996 s-a reuşit achiziţionarea imobilului de vis-a-vis (str. Tolstoi nr.3), imobil ce a servit ca atelier de confecţionat coroane sau depozit pentru flori, brad, sicrie, garaj (pe acea vreme firma avea deja 3 maşini pentru efectuarea transporturilor funerare pe raza oraşului, din alte localităţi şi din străinătate, în ţări precum Ungaria, Austria, Germania). În acelaşi timp, numărul angajaţilor creştea în funcţie de nevoi.

        Din cauza faptului că firma funcţiona pe o stradă secundară şi nu era suficient de vizibilă, s-a căutat o nouă locaţie, astfel, în data de 23 Iulie 2001, s-a achiziţionat imobilul situat pe strada 22 Dec.1989 Nr. 57, situată la ieşire din oraş spre Reghin. Sediul firmei s-a mutat aici în 18.02.2004, şi tot atunci şi-a schimbat numele într-unul mai specific, S.C. VILI FUNERAR SRL.

      Începând cu anul 2002, firma şi-a extins numărul şi tipul produselor, astfel adăugându-se spre vânzare îmbrăcăminte pentru decedaţi, îmbrăcăminte de doliu, respectiv s-a deschis şi o florărie unde se executau buchete şi aranjamente florale pentru orice eveniment; nunţi, botezuri, zile onomastice, etc, respectiv produse pentru cadouri.

        Tot în acest an firma şi-a deschis încă două puncte de lucru în Tg-Mureş, unul pe str. Cuza Vodă Nr.6, într-un imobil proprietate personală, respectiv pe str. Bolyai Nr. 36, într-un imobil închiriat, care, după 3 ani de funcţionare, a fost predat unei alte firme, din cauză că sediul firmei devenea tot mai cunoscut, iar majoritatea clienţilor alegeau sa meargă direct la magazinul de bază. Imobilul din Cuza-Vodă a fost vândut în anul 2006, când s-au început construcţiile pentru un spaţiu de desfacere mult mai mare şi mai modern. Construcţia respectivă, cea care funcţionează şi astăzi, cuprinde o florărie unde sunt expuse flori şi aranjamente florale pentru orice ocazie,cadouri, un atelier de confecţionat coroane, grup sanitar, bucătărie pentru angajaţi, sală de expunere a sicrielor (cu capacitate de expunere a 100-120 sicrie), accesorii pentru înmormântare, îmbrăcăminte decedaţi, îmbrăcăminte de doliu, birou, iar la subsol cuprinde un depozit, un spaţiu de pregătire a decedaţilor, un spaţiu de frigider, iar la etaj există o cameră de serviciu amenajată cu pat, telefon, televizor, interfon, etc. Unitatea şi-a extins activitatea şi pe perioada de noapte, având tot timpul pe cineva de serviciu noaptea, pentru cazuri de urgenţă.

         Începând cu anul 2011, firma a angajat 8 persoane pe post de gropari, pentru a satisface toate cererile şi la un nivel calitativ mult mai înalt. Astfel, firma a ajuns ca, în prezent, să aibă nu mai puţin de 26 angajaţi, toţi străduindu-se să-şi îndeplinească munca la calitate maximă, punând suflet în ceea ce fac, pentru ca familiile îndoliate să poată trece mai uşor peste această traumă ocazionată de dispariţia celui drag.

Lasa un comentariu
Ultimele servicii
Transport funerar Transport funerar
Transport funerar
Imbalsamare decedat Imbalsamare decedat
Servicii decedat
Printre serviciile oferite de catre compania noastra se numara si serviciile de imbalsamare decedat care sunt realizate de catre un personal profesionist,…
Toaletare decedat Toaletare decedat
Servicii decedat
Este important modul in care arata persoana draga voua, care paraseste lumea celor vii, in ziua inmormantarii. De aceea daca nu puteti realiza chiar voi…
Aranjamente florale inmormantari Aranjamente florale inmormantari
Aranjamente florale
Oferim servicii de aranjamente si decoratiuni florale, coroane si jerbe, aranjamente florale ce pot fi puse in suport special in cele doua laturi ale…
Date de contact
Tg-Mures, str. 22 Dec 1989 Nr. 57, TArgu Mures, Judetul Mures
+4 0*****
Statistica
0 aprecieri
6838 vizualizari
0.00 / 0