Ii Pusi Bogdan Alin

Str. Bem Jozsef, Nr.19

Piper boabe mozaic

Unul dintre cele mai populare condimente din bucătăria românească şi europeană, piperul are importante efecte benefice asupra organismului. Țara de origine a piperului este India, mai precis coasta Malabar în procesul de colonizare (indizare) a Asiei de sud s-a extins și cultivarea piperului, în urmă cu circa 1000 de ani, fiind cultivat și în Indonezia și Malaezia. Piperul stimulează papilele gustative şi secreţia sucurilor digestive, motiv pentru care utilizarea sa în bucate ajută la o digestie mai bună. Contribuie la încetinirea înmulţirii bacteriilor din tractul intestinal şi previne formarea gazelor. Prin urmare, e recomandat la orice masă, în oricare dintre cele patru forme ale sale: piper negru, alb, verde sau roşu.
Lasa un comentariu
Alte produse
Piper verde boabe Piper verde boabe
Condimente intregi
Piperul verde este unul din cele mai aromate tipuri. Este utilizat preponderent în prepararea sosurilor pentru friptură, grătar ÅŸi a muÅŸtarului.…
Seminte de dovleac decojite Seminte de dovleac decojite
Condimente intregi
Dovleacul, un aliment-medicament, cu un gust aromat, bogat în vitaminele E ÅŸi C, în săruri în minerale (magneziu, potasiu), glucide ÅŸi în antioxidanÅ£i,…
Seminte de in Seminte de in
Condimente intregi
Bogate in acizi grasi omega-3, dar si in proteine si fibre, semintele de in sunt poate printre cele mai benefice seminte pe care le putem consuma. Printre…
Scortisoara bucati Scortisoara bucati
Condimente intregi
ScorÈ›iÈ™oara (Cinnamomum verum, sinonim cu C. zeylanicum) este coaja de culoare roÈ™cată-cenuÈ™ie, a scorÈ›iÈ™orului, un arbore mic, exotic, veÈ™nic…