Considerat a fi cel mai puternic antioxidant natural, turmericul, care face parte din familia ginsengului, are proprietatea de a trata și preveni peste 500 de afecțiuni.
Ce conține Turmericul?
Potrivit specialiștilor o rădăcină de turmeric conține uleiuri volatile, sescviterpene (alfa şi beta turmerone, alfa-curcumen, zinziberen), monoterpene, un colorant de culoare galbenă, numit curcumină, săruri minerale, peptide solubile în apă (turmeriu peptidă) şi polizaharide.
Ce acțiuni are Turmericul?
Turmericul este deosebit de benefic pentru sănătate. Nu doar că tratează durerile de stomac, anumite probleme ale pielii, musculare ori artrita, colicii, hepatita, ci este un adevărat remediu împotriva afecțiunilor de inimă, a îmbătrânirii celulare și a cancerului. Toate aceste proprietăți sunt puse pe seama curcuminei, substanţa activă conţinută de tumeric, căreia i se atribuie proprietătile anticancerigene cele mai puternice din natură.
Turmericul conţine curcuminoide, substanţe biologice active ce se găsesc în curcumina şi care au proprietăţi antioxidante puternice, astfel că neutralizează efectele dăunătoare ale radicalilor liberi şi apară organismul de bacterii. Curcumina este cea care îi conferă turmericului culoare galben-portocalie, iar oamenii de ştiinţă îi atribuie acestei substanţe efectul medicinal vindecător. Se estimează că în 100 g de turmeric se află 3-5 grame de curcumina.
Mai mult decât atât, turmericul are proprietăţi antiinflamatorii excelente, ce au rolul de a diminua durerea cauzată de artrită sau osteoporoză. Folosit de secole în medicină ayurvedică drept remediu împotriva artritei reumatoide, un studiu efectuat de Colegiul de Medicină UĂ în 2006 confirmă într-adevăr efectul anti-artrită al turmericului. Totodată, turmericul poate contribui şi la reducerea inflamaţiei asociate cu astm.
GreenMedInfo.com precizează, de asemenea, că a analizat peste 400 de studii aflate în baza de date a Bibliotecii Naţionale de Medicină, și a descoperit peste 580 de potenţiale beneficii ale turmericului şi ale principalului sau polifenol, curcumina. Publicaţia a spus despre curcumă că ar fi chiar „cea mai importantă plantă a lumii”.
Printre altele, turmericul protejează împotriva bolilor cauzate de iradiere, reduce nivelul inflamaţiilor din organism, protejează împotriva toxicităţii metalelor grele, previne şi suprimă boala Alzheimer, este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi din natură, protejează funcţiile hepatice, distruge cancerul rezistent la medicamente, ajută in mentinerea sănătății creierului, scrie.
Medicul nutritionist Julian Whitaker, autor al cărții ”Reversing Diabets, citat de sănătate.bzi.ro, susține că ingredientul activ din turmeric, curcumina, are proprietatea de a bloca activitatea ciclooxigenazei 2, o enzimă care activează o serie de hormoni ce provoacă durere.
Ba mai mult, el susține că beneficiile pentru sănătate ale curcuminei sunt aproape nelimitate, aceasta fiind:
• antibacteriană
• antimicrobiană
• un luptător puternic împotriva cancerului
• antihistaminic natural.
Mai mult decât atât curcumina poate ajuta la prevenirea sau tratarea a mai multor afecțiuni:
• Alergii
• Guta
• Hipertensiune arterială
• Artrita (și toate tipurile de inflamație)
◦ Diabet zaharat
Alte beneficii
• Ajuta functionarea optima a ficatului si are rol important in detoxifiere, prin neutralizarea unor toxine si protejarea celulelor hepatice.
• Efecte pozitive dovedite in lupta cu boala Alzheimer si Chron.
• Mai multe tipuri de cancer.
Ghimbirul este apreciat inca de acum doua milenii pentru beneficiile sale importante pentru sanatate, in special in mentinerea functionalitatii digestive.
Aromata intens si revigoranta, radacina de ghimbir nu este doar un condiment potrivit preparatelor din bucataria asiatica, ci un adevarat izvor de substante cu efect terapeutic.
Tulpina subterana (rizomul) poate fi utilizata in stare proaspata, sub forma de pulbere, uscata sau sub forma de ulei sau suc. Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae, impreuna cu cardamomul, curcuma si galangalul.
Ghimbirul este folosit in alimentatie, dar si in medicina traditionala. Iarna, acest condiment special face mancarea mai usoara si mai usor digerabila, este revigorant, vasodilatator, are efect de linistire, regleaza echilibrul intern al organismului si contribuie la mentinerea sanatatii scalpului, fiind un remediu excelent pentru matreata. Chinezii considera ghimbirul drept unul dintre cele cinci ingrediente principale in dietoterapie, alaturi de otetul de orez, vinul de orez, sare si miere.
Printre cele mai importante beneficii pentru sanatate ale ghimbirului se numara:
– Ameliorarea tulburarilor digestive. Ghimbirul are un puternic efect calmant pentru durerile abdominale, ajuta digestia, elimina gazele intestinale, regleaza pofta de mancare, neutralizeaza toxinele in corp si este sudorific.
– Tratarea tulburarilor respiratorii. Tot ghimbirul contribuie la eliminarea mucozitatilor depuse la nivelul plamanilor, ameliorand simptomele astmului. De altfel, In China, planta este cunoscut ca antiastmatic de peste 3000 ani, folosindu-se un suc preparat din ghimbir si morcovi in cadrul tratamentului bolilor respiratorii. Astmul se mai poate trata cu tinctura de ghimbir.
– Grabirea vindecarii racelilor. Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli, fiind un calmant ideal in inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si congestii respiratorii.
– Prevenirea vertijului. Ghimbirul are si calitatea de preveni raul de mare, ametelile, vertijurile si greturile, indiferent daca aceste simptome sunt declansate de cauza fiziologice sau psihologice.
– Prevenirea efectelor secundare ale chimioterapiei. Ceaiul din radacina de ghimbir s-a dovedit util si in tratamentul bolnavilor de cancer care au facut chimioterapie. Pe langa faptul ca inlatura senzatia de greata, ghimbirul ajuta si la combaterea ametelilor si a vertijurilor care se instaleaza uneori in urma administrarii tratamentului oncologic.
– Incarcarea energetica a organismului. In medicina si estetica, ghimbirul este folosit datorita proprietatilor sale stimulente, tonice si energizante. Planta este utila persoanelor deprimate, fara pofta de viata, lente si letargice.
– Imbunatatirea circulatiei sanguine. Radacina de ghimbir este de ajutor persoanelor cu circulatie periferica deficitara.
– Pierderea in greutate. Ghimbirul accelereaza metabolismul, intensifica arderea grasimilor si contribuie la eliminarea toxinelor din corp, fiind un real adjuvant in curele de slabire.
– Imbunatatirea diurezei. Datorita proprietatilor sale diuretice, ghimbirul este indicat in tratarea litiazei renale, pietrelor la rinichi, retentiilor urinare si infectiilor urinare.
– Combaterea inflamatiilor si a infectiilor. Fiind un excelent antiinflamator si un foarte bun antiseptic pentru organism, ghimbirul mai este numit si antibiotic natural.
– Tratarea reumatismului. In medicina naturista, persoanelor care sufera de reumatism le este recomandata o cura cu tinctura de ghimbir, cate o lingurita dizolvata in 100 ml de apa, administrata de trei ori pe zi.
– Tratarea caderii parului. In spitalele din Beijing, ghimbirul este utilizat in tratamentul alopeciei, intrucat are un efect de revitalizare a foliculilor si a firelor de par.
– Ingrijirea pielii. Ghimbirul este un ingredient deseori introdus in lotiunile de corp cu efecte anti-aging, deoarece hraneste epiderma si confera pielii mai multa suplete. Datorita continutului bogat de acizi aminati, fosfor si magneziu, planta este utilizata si in formulele revitalizante ale cremelor de fata.
Ghimbirul contine uleiul volatil numit predominen tzingiberol si compusi fenolici (gingeroli), avand efect antiemetic si antivertiginos si inhiband zona chemoreceptoare declansatoare a vomei si centrul vomei. La nivelul aparatului digestiv, este coleretic si colecistochinetic, favorizand secretia bilei si motilitatea vezicii biliare.
Sursa sfatulmedicului.ro
Graviola (Annona Muricata): plantă nativă din pădurile tropicale Amazoniene. Graviola este un copac veșnic verde. Acesta produce un fruct lung, cu țepi, de culoare verde. Graviola în Brazilia, guanabana în limba spaniolă și neinspirat “Soursop” în engleză. Fructul este foarte mare și are miezul dulce-acrisor de culoare albă. Miezul alb se poate consuma ca atare sau poate fi folosit pentru a face băuturi. Pe langa faptul că este un remediu pentru cancer, Graviola este un agent antimicrobian cu spectru larg atât în infecții bacteriene cât și fungice. Este eficient împotriva paraziților interni și a viermilor, scade tensiunea arterială și este utilizat pentru stări depresive, stres sau regenerarea celulor nervoase.
Cum acționează Graviola în tratarea cancerului?
Unul dintre cei mai mari producători de medicamente din America a efectuat experimente timp de douăzeci de ani. Testele au relevat că substanțele active din Graviola identifică și distrug celulele maligne în 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de sân, de prostată, pulmonar și cancer pancreatic. Substanțele active s-au dovedit a fi de până la 10.000 de ori mai puternice în încetinirea creșterii celulelor canceroase decât Adriamycin, un medicament frecvent utilizat în chimioterapie! Mai mult, spre deosebire de chimioterapie, compusul extras din arborele de Graviola distruge selectiv numai celulele canceroase, fără a afecta celulele sănătoase! Mecanismul de acțiune al fructului se realizează prin blocarea producției de ATP (adenozintrifosfat) a celulelor canceroase astfel încât se reduce voltajul celulei și în final apare apoptoza (moartea celulelor canceroase).
Mai simplu spus, celula canceroasă este deconectată de la sursa de energie și neavând cum să supraviețuiască moare.
Proprietăți și acțiuni ale sucului de GRAVIOLA:
antibacterian, antihelmintic, anticancerigen, anticonvulsiv, antidepresiv, antifungic, antimicrobian, antineoplasmic, antiparazitic, antispasmic, antitumoral, antiviral, astringent, depresant cardiac, citotoxic, febrifug, hipotensiv, insecticid, sedativ, stimulent digestiv, vasodilatator, vermifug.
Efectele benefice ale extractului pur de Graviola sunt multiple:
• inhibă virusul de hepatită B,C și cancerul hepatic;
• inhibă creșterea celulelor tumorale;
• activitate citostatică la celulele de cancer;
• activitate antibacterială;
• activitate antivirală cu efect la Herpes simplex;
• activitate antidepresivă;
• activitate antiparazitară;
• calmează durerile;
• activitate anti-malarie.
Diverse articole despre Graviola publicate pe internet:
În urmă cu un sfert de secol oamenii de ştiinţă au realizat o analiză asupra seminţelor din fructul Soursoup, cunoscut şi sub numele de Graviola, care în acel moment demonstra un potenţial atât de uimitor în ceea ce priveşte lupta împotriva cancerului, încât în cadrul comunităţii medicale convenţionale cercetarea era privită cu neîncredere totală, relatează Wakeup-world.com.
Compusul 1, unul din cele cinci extracte din seminţele de graviola a fost descoperit că este “citotoxic selectiv pentru celulele adenocarcinome ale colonului (HT-29) în care există de 10.000 de ori potenţa adriamicinei”.
Pentru citirea intregului articol click aici. sursa: financiarul.ro
Cancerul este boala secolului in care traim. Se manifesta in diverse forme si este o imagine a nefastului din viata noastra. Oamenii cauta diverse modalitati ca sa ii faca fata, sa il invinga. Iar invingatori sunt atatia in jurul nostru! Miracolele se intampla. Metodele alternative de tratament sunt considerate o speranta de cele mai multe ori. Dar nici nu stim cum sa preluam toate informatiile la care mai ales astazi, avem acces prin intermediul Internetului.
Pentru citirea intregului articol click aici. sursa: garbo.ro
”Poate că încă nu ați auzit de el. De fapt, cu siguranță nu. Soursop sau Guanábana sau Gaviola, este un fruct revoluționar și neauzit încă pe piața medicinală a lumii, probabil prin confruntarea cu marile companii farmaceutice, care nu doresc să își piardă din clienți.
Pentru citirea intregului articol click aici. sursa: icre-negre.ro
Graviola – fructul tepos verde din copacul Guanabana, originar din America Centrala si de Sud – are carnea alba si foarte moale, cu seminte mari si negre. Aroma sa variaza de la picant la foarte dulce. Graviola este o sursa naturala bogata de vitamina C, vitaminele din complexul B, si fibre dietetice.
Graviola are 82 de chimicale Acetogenine diferite (in 10 tipuri distincte) care ofera un sprijin puternic in chimioterapie.
Graviola este utilizata pentru a lupta impotriva infectiilor grave, anti-cancerigen superior, intaritor al sistemului imunitar, citostatic in adenom de prostata, renal, cancer colo-rectal, carcinom pancreatic, hepatic, testicular, mamar si pulmonar.
Pentru citirea intregului articol click aici. sursa: fructetropicale.ro
Graviola este un copac vesnic verde ce creste in regiunile tropicale. Acesta produce un fruct lung, verde, cu tepi, care se pare ca distruge celulele canceroase. Este cunoscut ca fiind de 10.000 de ori mai eficient decat medicamentele puternice din chimioterapie, fara a avea efecte secundare neplacute si fara a afecta celulele sanatoase.Acest copac creste in salbaticie, in inima Amazonului si ar putea revolutiona literalmente ceea ce reprezinta tratamentul cancerului, marind astfel sansele de supravietuire. Unul dintre cei mai mari producatori de medicamente din America a efectuat experimente timp de douazeci de ani, iar testele au relevat ca substantele active din Graviola identifica si distrug celulele maligne, in 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de san, de prostata, pulmonar, hepatic si cancer pancreatic.
Pentru citirea intregului articol click aici. sursa: astrocafe.ro
Beneficii ale fructului Graviola asupra organismului:
•Graviola are proprietati anticancerigene, antitumorale, antibacteriene, antiparazitare. De asemenea, este hipotensiv, reduce ritmul cardiac, vasodilatator, sedativ, anticonvulsiv, antiviral, viermicid, digestiv.
•Datorita continutului bogat in Vitamina C, graviola ajuta la intarirea sitemului imunitar si previne racelile, avand de asemenea, proprietati antifebrile.
•Fructul contine, de asemenea, o serie de alte elemente nutritive, incluzand potasiu, magneziu, tiamina, cupru, acid folic si fier.
•Graviola este un agent antimicrobian cu spectru larg atat la infectii bacteriene cat si fungice.
•Mineralele continute de graviola ajuta la intarirea oaselor si la prevenirea osteoporozei.
•Este eficient impotriva parazitilor interni si a viermilor, scade tensiunea arteriala si este utilizat pentru stari depresive, stres sau regenerarea celulor nervoase.
•Continutul bogat in fibre ajuta procesul de digestie, previne constipatia si tulburarile digestive.
•Carbohidratii din graviola reprezinta o sursa foarte buna de energie.
•Graviola mai este folosit si contra parazitilor, a paduchilor.
•In Peru se folosesc scoarta, radacina si frunzele contra diabetului.
•In Brazilia se face ceai din frunze pentru a trata afectiunile ficatului.