Ii Pusi Bogdan Alin

Str. Bem Jozsef, Nr.19

Foi de dafin

Laurus nobilis (dafinul) este originar din Orientul Mijlociu, dar este răspândit în toate zonele mediteraneene înca din antichitate. Frunzele sunt foarte apreciate in calitate de condiment. Se prelucreaza prin uscare si se folosesc in arta culinara, in condimentarea si aromatizarea diverselor mancaruri (preparate cu sos marinat), cu adjuvant in industria conservelor de carne si peste, la fabricarea otetului si lichiorurilor, etc. Frunzele de dafin dau putere gustului de carne. Imediat inainte de a inchide focul, adauga aceasta frunza verde, uscata, care face minuni. Dafinul este legendar in ceea ce priveste calitatile sale medicinale. Se utilizeaza in special frunzele ca atare sau uleilul volatil de dafin. Frunzele de dafin indeparteaza raceala si gripa fiind utile in laringite, bronsite, astm si tuse. Pot fi aplicate si exterior – pe gat si piept sub forma de cataplasme sau frectie cu ulei natural in care sau macerat frunze de dafin.
Lasa un comentariu
Alte produse
Piper verde boabe Piper verde boabe
Condimente intregi
Piperul verde este unul din cele mai aromate tipuri. Este utilizat preponderent în prepararea sosurilor pentru friptură, grătar ÅŸi a muÅŸtarului.…
Seminte de dovleac decojite Seminte de dovleac decojite
Condimente intregi
Dovleacul, un aliment-medicament, cu un gust aromat, bogat în vitaminele E ÅŸi C, în săruri în minerale (magneziu, potasiu), glucide ÅŸi în antioxidanÅ£i,…
Seminte de in Seminte de in
Condimente intregi
Bogate in acizi grasi omega-3, dar si in proteine si fibre, semintele de in sunt poate printre cele mai benefice seminte pe care le putem consuma. Printre…
Scortisoara bucati Scortisoara bucati
Condimente intregi
ScorÈ›iÈ™oara (Cinnamomum verum, sinonim cu C. zeylanicum) este coaja de culoare roÈ™cată-cenuÈ™ie, a scorÈ›iÈ™orului, un arbore mic, exotic, veÈ™nic…