Top scutere si motociclete care iti permit o depozitare eleganta a bagajelor

Casti motocross - materiale din care sunt construite castile motocross

Cand spui motocross, te gandesti la cel sport extrem practicat cu ajutorul bicicletei sau a unei motociclete speciale, pe carari montane. Detinerea unei motociclete motocross este una dintre conditiile esentiale pentru a practica cu succes un astfel de sport.

Vom vedea, in cele ce urmeaza, care sunt principalele materiale din care sunt confectionate majoritatea modelelor de casti motocross.

Cand vorbim despre cum sa alegem o casca moto, trebuie sa mentionam si materialele din care sunt fabricate castile moderne. Casti motocross unimotors.ro dealer autorizat echipamente protectie.

In prezent, exista patru materiale principale, utilizate in productia castilor:

●     fibra de sticla

●     fibra de carbon

●    plastic injectat (policarbonat)

●     kevlar

Castile din policarbonat sunt fiabile si foarte sigure, dar au un mic dezavantaj si anume sunt putin mai grele decat castile realizate din alte materiale. Daca greutatea lor putin mai mare nu va deranjeaza si nu sunteti un motociclist profesionist, castile din policarbonat sunt o alegere foarte buna. 
Castile din fibra de sticla ofera o flexibilitate mai mare si sunt rezistente la diverse impacturi. In plus, acest tip de casti sunt mai usoare. 

Fibrele de carbon si kevlar sunt utilizate in principal in productia de casti de curse, deoarece aceste materiale sunt extrem de usoare si foarte puternice. Asa ca pot rezista la impact.

 

Castile motocross Enduro

Castile motocross Enduro sunt proiectate special pentru drumurile off-road, sporturile extreme si terenurile accidentate, nefiind potrivite pentru purtarea lor pe drumurile publice. Acestea sunt usoare, ofera protectie si ventilatie foarte buna. Spre deosebire de alte tipuri de casti, cele Enduro nu au viziera, ci ochelari care protejeaza vizibilitatea impotriva noroiului si prafului.

Daca celelalte tipuri de casti prezentate mai sus sunt destinate mersului stradal (on-road), acestea sunt casti speciale pentru mersul pe teren accidentat (off-road). Au un design special cu un cozoroc ce protejeaza impotriva noroiului, o protecţie sporita in zona barbiei (pe teren off-road cazaturile sunt destul de frecvente dar, in principiu, mai putin „contondente” ca cele pe asfalt) si de obicei nu au vizor integrat, ci se poarta impreuna cu ochelari speciali.

Designul special face ca aceste casti sa nu fie foarte bune din punct de vedere aerodynamic, astfel ca nu sunt recomandate pentru calatoriile lungi pe sosea.

 

Sfaturi de urmat

Inainte de a cumpara o casca motocross sau alte echipamente moto incearca sa cauti pe internet cateva reviewuri. Citeste cu atentie parerile pro si contra si incearca sa iti dai seama ce ti se potriveste cel mai bine. Casca perfecta nu exista, iar criteriul pretului cel mai mare nu este intotdeauna un criteriu valid.

Nu cumpara niciodata un model fara sa o fi probat in prealabil ca sa iti dai seama cum sta pe cap. Nu cumpara niciodata o casca second-hand. Chiar nu merita sa risti pentru o diferenta de pret atat de mica.

 

 

1139 RON
Cere oferta
Poze & Video
Lasa un comentariu
Alte servicii
Casti motocross - materiale din care sunt construite castile motocross Casti motocross - materiale din care sunt construite castile motocross
Cand spui motocross, te gandesti la cel sport extrem practicat cu ajutorul bicicletei sau a unei motociclete speciale, pe carari montane. Detinerea unei…