Cogito

Str. Energiei nr.36, Scara A, Ap. 18

Amenajari piscicole montane

Amenajari piscicole montane

 

Societatea Cogoto presteaza servicii de amenajari piscicole montane. Dispunem de o echipa de profesionisti cu o vasta experienta in domeniu.

Tara noastra dispune de o retea hidrografica bogata ceea ce a favorizat practicarea pescuitului inca din cele mai vechi timpuri. Progresele tehnologice impreuna cu poluarea mediului acvatic au dus la necesitatea exploatarii bazinelor acvatice naturale sau artificiale prin intermediul pisciculturii. Cele mai importante ramuri ale pisciculturii, in tara noastra, sunt salmonicultura si ciprinicultura.

In fermele piscicole din Romania salmonoidele care se cresc sunt: Salvelinus fontinalis(pastrav fantanel); Salmo trutta fario(pastrav indigen); Orcorhyncus mykiss(pastrav curcubeu). In tara noastra pe primul loc este pastravul fantanel, dar cea mai mare pondere o are productia de pastrav curcubeu.

Pastravii curcubeu sunt animale cu sange rece, temperatura corpului fiind aproape de ce a mediului in care traiesc. Din punct de vedere nutritional acesta este un lucru important deoarece temperatura corpului este in stransa legatura cu metabolismul pastravului.

Pastravii sunt animale carnivore ce au o capacitate ridicata de digestie a hranei, ritmul acesteia este direct legata de temperatura mediului. Temperatura optima de crestere a pastravului este de aproximativ 14-16 grade C.

Pentru construirea unei pastravarii se pot utiliza materiale cum ar fi piatra de rau sau lemnul. In unele situatii canalul de aductiune al apei poate fi din pamant. In zonele unde exista pericol de inghet se recomanda acoperirea canalului.

Pastravariile pot fi utilizate si in scopul pescuitului sportiv daca relieful permite acest lucru. Zona de pescuit trebuie situata in afara pastavariei. De asemenea, aceasta poate reprezenta o atractie pentru turisti.

Cogito - specialisti in amenajari piscicole montane.

 

Cere oferta
Poze & Video
Lasa un comentariu
Alte servicii
Amenajari piscicole montane Amenajari piscicole montane
Amenajari piscicole montane   Societatea Cogoto presteaza servicii de amenajari piscicole montane. Dispunem de o echipa de profesionisti cu o vasta…
Reabilitare rauri montane Reabilitare rauri montane
Reabilitare rauri montane   Printre serviciile oferite de compania Cogito se numara reabilitarea raurilor montane. Principiul ce sta la baza acestui…
Amenajarea bazinelor hidrografice torentiale Amenajarea bazinelor hidrografice torentiale
Amenajarea bazinelor hidrografice torentiale   Printre serviciile oferite de Cogito Bacau se numara amenajarea bazinelor hidrografice torentiale.…
Corectarea torentilor Corectarea torentilor
Corectarea torentilor   Cogito asigura protejarea terenurilor impotriva fenomenelor de degreadare si a eroziunii prin realizarea de lucrari de corectare…