Au apărut o mulțime de smartphone-uri care merită atenția cumpărătorilor. Dar, înainte de a alege un Motorola Edge 50, un Honor Magic 7 Lite sau un iPhone, gândește-te dacă vrei să îl cumperi cu banii jos sau arunci o privire peste oferta de telefoane în rate fără avans.
Și înainte de a face decizia, mai treci o dată prin sistemele de operare, ca să hotărăști ce e mai potrivit pentru tine.
Ar trebui să cumperi un telefon direct, printr-un abonament sau în rate?
Chiar depinde ce vrei sa cumperi, un Honor Magic 7 Lite avand un pret decent fata de cele mai noi flagships. Plata în avans poate ajunge să economisească destul de mulți bani pe termen lung, așa că, dacă îți poți permite, merită cu siguranță luată în considerare.
Cu toate acestea, dacă plata în avans nu este o opțiune, sunt disponibile o mulțime de opțiuni de abonament plătit de-a lungul unei perioade stabilite în contract. Dacă optezi pentru opțiunea abonamentului telefonic, suma pe care o plătești va varia în funcție de contractul individual și de modul în care îți folosești telefonul, adică dacă ai nevoie de el pentru firmă sau e telefonul personal.
Ratele sunt și ele o variantă, chiar și la numeroase magazine online. Poți să îți cumperi noul Motorola Edge 50 fără să îți faci griji că îți va da o gaură în buget.
Sisteme de operare
Sistemul de operare (OS) al telefonului este cel care va porni sau opri telefonul. Există două opțiuni din care să alegi:
#1. Apple iPhone OS (iOS)
Dacă ai deja (sau intenționezi să cumperi) alte dispozitive produse de Apple, cum ar fi un iPad, MacBook sau iMac, atunci un iPhone care folosește iOS ar fi o alegere bună. Dacă îți place o asemănare de încredere, fără surprize și compatibilitate solidă cu o gamă bună de dispozitive, atunci ar trebui să iei în considerare un iPhone Apple care folosește iOS.
Sistemul de operare pentru laptopul și dispozitivele de computer desktop Apple a evoluat într-un aspect similar cu cel al iPhone-ului, așa că ar trebui să te simți confortabil să treci de la un dispozitiv la altul fără a fi nevoie să reînveți nimic.
Deci, acest sistem de operare este specific produselor brandului Apple. Dacă te-ai orientat spre un Motorola Edge 50, trebuie să știi că el funcționează cu cel de-al doilea sistem de operare disponibil în prezent.
#2. Google Android
Google Android este o platformă deschisă, ceea ce înseamnă că orice companie poate dezvolta aplicații pentru dispozitive inteligente care utilizează sistemul de operare Android. Îl poți găsi peste tot, de la ceasuri inteligente la televizoare, la frigidere, până la mașini. Dacă-ți place să-ți personalizezi experiența mobilă și vrei să lucrezi cu cele mai noi dispozitive tehnologice imediat ce apar, atunci un smartphone bazat pe Android este cea mai bună opțiune.
Natura deschisă a sistemului de operare Android înseamnă că este posibil să nu existe exact un aspect similar în comparație cu mediul iOS închis al Apple. Cele mai recente smartphone-uri Android sunt produse de companii care își introduc propriile elemente de aspect, precum Motorola Edge 50.