ACORDENT

Str.Iasomei nr 6, Bl.20, sc A, Ap.2

Albirea dentara

In cazul in care sunteti nemultumiti de zambetul dumneavoastra (din punct de vedere coloristic) sau va doriti un zambet stralucitor la un eveniment la care sunteti sau ati dori sa fiti in centrul atentiei, exista numeroase procedee si metode de albire a dintilor in scopuri estetice. 

Albirea este de doua feluri: albirea dintilor a caror culoare a fost modificata in urma devitalizarii (scoaterii nervului) sau a unui traumatism si albirea in scop cosmetic.

Albirea dintilor modificati de culoare se realizeaza exclusiv in cabinetul stomatologic prin crearea unei cavitati pe fata palatinala sau linguala a dintelui, in care se aplica un gel special pentru 24 ore. 

Dupa aplicari successive, atunci cand dintele ajunge la culoarea dorita, cavitatea rezultata se umple cu material de obturatie fizionomic (compozit). 

Albirea dentara in scop cosmetic (bleaching) este un procedeu prin care dintii sunt adusi la o culoare mai deschisa decat culoarea lor naturala. Se poate realizea acasa sau in cabinet. Pentru albirea realizata acasa este necesara confectionarea unor gutiere (conformatoare de plastic) care se aplica pe dinti. 

Acestea sunt realizate in laborator, dupa o amprentare prealabila a arcadelor dentare. In interiorul acestor conformatoare se aplica gelul de albit, exclusiv in zona care va veni in contact cu suprafata vestibulara (care priveste spre buze) a dintilor. 

Aceste gutiere se poarta pe timpul noptii (8 ore), mai intai la o arcada timp de 4-5 zile si apoi la cealalta arcada pentru aceeasi perioada de timp. Nu se poarta concomitent din doua motive: primul ar fi dificultatea in purtare, iar al doilea motiv este pentru a se vedea diferenta dintre arcada albita si cea nealbita. 

In cabinet se pot face doua feluri de albire: o albire in gutiere si o albire utilizand o lampa speciala. Albirea in gutiere in cabinet se realizeaza utilizand acelasi fel de gutiere ca in albirea realizata acasa doar ca purtarea gutierelor se face timp de o ora. 

In acest fel se pot purta concomitent pentru ambele arcade scurtandu-se timpul pana se obtine rezultatul dorit. Gelul folosit se prezinta in concentratie mai mare fata de cel folosit in albirea de acasa. 

Albirea realizata prin folosirea unei lampi speciale este mai eficienta in sensul ca se realizeaza in max 2 ore si se obtin rezultate mai bune (nuante mai deschise) decat albirea realizata prin folosirea gutierelor. 

Aceasta metoda consta in aplicarea unui gel special pe suprafata vestibulara a dintelui si activarea lui prin utilizarea unei lampi speciale. Aceasta lampa emite o lumina cu o anumita lungime de unda, astfel activandu-se gelul de albit. Se fac 4 sau 5 aplicari successive (fiecare etapa dureaza 15-20 min), iar intre aceste aplicari dintele este hidratat cu o substanta speciala.

Cere oferta
Poze & Video
Lasa un comentariu
Alte servicii
Tratamentul cariei dentare Tratamentul cariei dentare
Tratamentul cariei dentare
Odontologia cuprinde o multitudine de manopere terapeutice ce au rolul de a reda functionalitatea si estetica dintilor afectati de diverse probleme…
Profilaxie Profilaxie
Profilaxie
  In medicina se spune mereu ca "este mai bine sa previi decat sa tratezi". In fazele de inceput afectiunile dentare sunt lipsite…
Tratamentul de canal Tratamentul de canal
Tratamentul de canal
Endodontia este o specialitate a medicinii dentare ce se ocupa cu tratarea afectiunilor pulpei dentare ( a "nervului"). Cauzele care stau…
Protetica dentara Protetica dentara
Protetica dentara
Protetica este o ramura complexa ce se ocupa cu refacerea danturii prin diverse “lucrari dentare”. Acestea pot varia de la o simpla coroana…